top of page

Waarom is de maand augustus een goed moment om te starten met zelfreflectie?

Uit recent onderzoek is gebleken dat Belgen, moeite hebben met zelfreflectie.


Als jij de keuze had om op één van deze 3 elementen in te zetten, wat zou jij dan kiezen

- ambities realiseren

- anticperen

- analyseren


De vakantie is voorbij , nieuwe energie opgedaan


Augustus betekent voor mij analyseren. Laat ik je inspireren met mijn keuze want analyseren kan je leren.

In deze post schrijf ik 8 redenen waarom analyseren interessant kan zijn, om je zaak naar een hoger niveau te tillen. En waarom net in de maand augustus ermee te starten.


1. De vakantie is net achter de rug. Of je hebt een aantal weken achter de rug waarbij je minder werk had. Dat geeft je de tijd om nieuwe energie op te daan. Nieuwe energie betekent vaak dat je beter bestand om ook eens echt kritisch te kijken naar je activiteiten, je inspanningen en de resultaten die ze hebben opgeleverd hebben.

Je hebt namelijk een goede “veerkracht” nodig wil je kunnen afscheid nemen van “gedrag” dat niet oplevert en om dat gedrag te kunnen veranderen.


2. Analyseren is het ezelsbruggetje naar zelfreflectie. Cijfers spreken.3. Door een analyse te maken, ga je niet kijken vanuit je hart, maar ga je kijken vanuit je hoofd. Dat wil zeggen, je kijkt dus oa. naar feiten en cijfers, niet naar de emoties die je erbij hebt.


4. Een verzameling van feiten en cijfers stelt je staat om “beslissingen” te nemen.


5. Een verzameling van feiten en cijfers stelt je staat om een “actieplan” samen te stellen zodat je meer fun in business kan realiseren.


6. Meer fun in business zorgt voor “flow” en dat kan je alleen bekijken als je ook ruimte geeft aan “analyse”


7. Het tweede jaargedeelte staat voor de deur. Dus ook je doelstellingen voor de tweede jaarhelft mogen bijgestuurd worden. Zodat je goesting krijgt om je doelstellingen van de tweede jaarhelft te realiseren.


8. Analyse biedt ruimte om terug te dromen over je toekomst. De dromen die je wil realiseren. En hoe je deze dromen wil realiseren? Dus 2023 geeft nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Omarm deze nieuwe kansen met je nieuwe energie.Heeft dit artikel wat bij je lostgemaakt? En wil je deze stappen graag eens doorlopen met een ondernemersbegeleider? Zo staat je er niet alleen voor. Boek gerust een inspiratiegesprek om te kijken of wij een match hebben.

Ann Poleunis

Let’s Get Inspired

Kapelstraat 76

2520 Broechem

0476/96.12.98
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page